Ik ben Kalpana en ik kom uit Nepal. Ik ben nu 3 jaar in Nederland.

In Nepal heb ik de basisschool gedaan. Ik ging naar school in Kathmandu tot mijn 11e jaar. Nu woon ik met mijn man en kind in Rotterdam. Mijn kind is 8 jaar. En mijn kind kan heel goed Nederlands praten. Zij zit al in groep 5.
Mijn kind wil altijd praten, praten en praten. Zij spreekt ook Nepali. Mijn man is 5 jaar in Nederland. Hij is klaar met inburgering. Hij spreekt goed Nederlands.
Ik ga nu 14 maanden naar school bij Tornante Trainingen. Ik volg alfabetiseringslessen. Ik kreeg een brief van Tornante Trainingen. Ik ben toen les gaan volgen. Ik vind de lessen leuk en goed. Er zijn goede leraren en ook goede vrienden in de les.
De school is vlak bij mij, om de hoek. Ik loop naar school. Het moeilijkste van Nederlands vind ik praten. Ook vind ik het moeilijk dat het in Nederland altijd koud is. In mijn land Nepal is het warm en is er veel zon.
Nederlands leren is belangrijk om nieuwe vrienden te maken. Om nieuwe dingen te doen. Ik wil meer leren lezen en schrijven. Eén jaar is niet voldoende. Ik heb een beetje geleerd. Ik wil nog 1 jaar meer leren. Ook om formulieren in te vullen. Bij Tornante Trainingen heb ik goede leraren en krijg ik goede hulp. Met mijn dochter spreek ik soms Nederlands. Nepali is toch mijn moedertaal. We kijken samen naar Zappelin, Sesamstraat. Op Google translate zoek ik dan de vertaling in Nepali. Zo leren we samen.

«