Nederlands en Nederland
Iedereen die in Nederland wil komen wonen moet inburgeren. U krijgt Nederlandse les en u leert over het wonen en werken in Nederland en de Nederlandse samenleving. Als u de Nederlandse taal beter wilt leren dan het verplichte inburgeringsniveau A2, dan kunt u Nederlandse les volgen om het Staatsexamen I of II te doen. Het Staatsexamen bestaat uit 4 of 6 examenonderdelen. U kunt het diploma Staatsexamen NT2 (Nederlands als Tweede Taal) ook gebruiken voor inburgering en voor het aanvragen van naturalisatie (een Nederlands paspoort) of een permanente verblijfsvergunning.

Naast Nederlands Basis kunt u Nederlands leren op twee andere niveaus Nederlands Intensief of Nederlands Intensief Plus. Welke cursus het beste bij u past hangt af van uw opleidingsniveau en uw persoonlijke omstandigheden. Maak een afspraak voor een gratis taaltoets.

Nederlands Basis
Bij de cursus Nederlands Basis krijgt u 4 dagdelen per week les. Eén dagdeel duurt 3 uur, inclusief pauze. Hoe lang de cursus duurt hangt af van uw niveau en persoonlijke omstandigheden.

Opbouw per week:

E-learning mét laptop
Er wordt onder andere gewerkt met de internationaal veel gebruikte Rosetta Stone e-learning modules. U krijgt daarom een laptop tot uw beschikking, zodat u zelf –waar u maar wilt- eenvoudig het digitale lesprogramma kunt volgen en extra kunt oefenen.

Maatwerk
De cursus wordt altijd op maat voor uw samengesteld en sluit daardoor goed aan op uw situatie.

Lesrooster
Lessen zijn zowel ´s ochtends, ´s middags, ´s avonds en in het weekend mogelijk.

Staatsexamen I
Staatsexamen I op taalniveau B1, als u wilt werken of studeren op mbo-niveau 3 of 4.
Programma I toetst of iemand voldoende Nederlands beheerst voor een baan op MBO-niveau, of om een beroepsopleiding te volgen op dit niveau (bijvoorbeeld een vakopleiding MBO-3 bij een ROC). Het niveau van Programma I komt overeen met taalniveau B1 van het Europees Referentiekader (ERK/CEF).

Staatsexamen II
Staatsexamen II op taalniveau B2, als u wilt werken of studeren op het niveau van hbo/universiteit.
Programma II toetst of iemand voldoende Nederlands beheerst voor een baan of opleiding op HBO of universitair niveau. Het niveau van Programma II komt overeen met taalniveau B2 van het ERK/CEF.

Examen
Bent u voor 1-1-2015 inburgeringsplichtig geworden dan bestaat het Staatsexamen voor u uit 4 examenonderdelen:
•Luistervaardigheid
•Leesvaardigheid
•Schrijfvaardigheid
•Spreekvaardigheid

Bent u na 1-1- 2015 inburgeringsplichtig geworden dan bestaat het Staatsexamen voor u uit 6 examenonderdelen:
•Kennis Nederlandse Maatschappij (KNM)
•Luistervaardigheid
•Leesvaardigheid
•Schrijfvaardigheid
•Spreekvaardigheid
•Oriëntatie Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA)

Kosten
De exacte kosten van uw cursus kunnen wij bepalen als we weten wat uw niveau is en wat voor wensen u heeft. Maak een afspraak voor een gesprek en een gratis taaltoets voor het bepalen van de kosten.

Financiële hulp
Als u het lesgeld niet kunt betalen, denken we met u mee over een oplossing. Een betalingsregeling of een studielening bij de Overheid. Blijkt de cursus financieel nog steeds niet haalbaar en u wilt wel inburgeren, dan helpen we u met het zoeken naar een andere oplossing die wel bij u past.

Interesse? Maak dan een afspraak voor de gratis taaltoets.

Interessante links
www.naarnederland.nl
www.inburgeren.nl
www.rijksoverheid.nl/inburgering
www.blikopwerk.nl/inburgeren
www.duo.nl
www.lezenenschrijven.nl
www.bijcorrie.org
www.stichtinglov.nl

Klachtprocedure
Klachtenprocedure