Rekenen, alfabetisering 1F

Voor heel veel mensen is rekenen niet vanzelfsprekend. Misschien heeft u nooit goed rekenles gehad, of is het rekenen weggezakt omdat u het niet hoefde te gebruiken. Terwijl rekenen wel belangrijk is in het dagelijks leven: bij uw administratie, op de markt, in winkels, op uw werk, bij sollicitaties of bij een opleiding. En u bent niet de enige die rekenen moeilijk vindt! Met de opleiding Rekenen 1F leert u (opnieuw) de basis van het rekenen. Deze eenjarige opleiding is gericht op volwassenen die beter willen rekenen.

In onze lessen treft u medecursisten met het zelfde niveau, dat is fijn want u herkent elkaars situatie en uitdagingen. Samen werkt u naar het zelfde einddoel. Onze lessen zijn heel toegankelijk: in de lessen hangt een informele en prettige sfeer. U krijgt in kleine groepen les van ervaren en betrokken docenten waarbij de voortgang en de resultaten van u centraal staan. Aanmelden voor deze opleiding kan eenvoudig via het contactformulier.

Eindniveau

Het eindniveau is vergelijkbaar met eind basisonderwijs. En met dit niveau kunt u instromen op vmbo of beroepsopleiding mbo-niveau 1.

Lesrooster

40 weken, 3x per week 3 uur les en minimaal 4 uur per week zelfstudie

Toelatingseis

Op basis van rekentoets

Mbo-erkenning

Dit is een mbo-erkende opleiding en bij het slagen ontvangt u een mbo-erkend diploma. U bent er van verzekerd dat de opleiding aansluit bij vervolgopleidingen. Door deze erkenning komt u wellicht in aanmerking voor studiefinanciering van DUO.

Kosten

Vraag een offerte aan via het contactformulier.

Financiële hulp

Als u het lesgeld niet kunt betalen, denken we met u mee over een oplossing. Heeft u een laag inkomen en bent u jonger dan 30 jaar als u begint met deze mbo-erkende opleiding, dan komt u wellicht in aanmerking voor studiefinanciering van de uitkeringsinstantie DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Als u aan de voorwaarden voldoet, hoeft u de opleiding dan niet volledig zelf te betalen, maar krijgt een basisbeurs als een gift*. Dit bedrag hoeft u niet terug te betalen. Daarnaast kunt u nog extra financiële producten bij DUO afsluiten, deze dient u op termijn wel terug te betalen. Meer informatie op www.duo.nl.

Interesse? Maak dan een afspraak voor de gratis rekentoets.