Nieuw: Taaltraject Plus

Tornante Trainingen heeft onlangs een nieuwe intensieve taaltraining ontwikkeld: Taaltraject Plus. Vijf dagen per week krijgen cursisten maximale mogelijkheden om het Nederlands snel onder de knie te krijgen. Het Taaltraject Plus is bedoeld voor cursisten die Nederlands willen leren in een kort en versneld traject.

Binnen het Taaltraject Plus krijgen de cursisten 5 ochtenden per week 3 uur les van een professionele docent van Tornante Trainingen. Dit zijn de Nederlandse taal- en inburgeringslessen en lessen over de Rotterdamse samenleving. Cursisten krijgen bovendien sollicitatietraining en empowerment, zodat ze meer kans maken op de arbeidsmarkt. Ook krijgen de cursisten iedere dag huiswerk om hun Nederlands verder te verbeteren.

Daarnaast kunnen de cursisten kiezen om hun Nederlandse taal dagelijks te oefenen door 5 middagen per week vrijwilligerswerk te doen bij Tornante Trainingen en Stichting Bij Corrie. Het Taaltraject Plus is in nauwe samenwerking met Stichting Bij Corrie ontwikkeld. Door het vrijwilligerswerk kunnen cursisten hun spreek- en luistervaardigheid verbeteren en maken ze op een informele manier kennis met de arbeidsmarkt. Deze praktijkervaring vergroot hun sociale netwerk en vormt de verbinding naar een betere participatie in de samenleving. Tornante Trainingen en Stichting Bij Corrie stimuleren ook doorstroommogelijkheden naar ander vrijwilligerswerk in de stad, of naar betaald werk.

Het Taaltraject Plus is bedoeld voor Staatsexamen cursisten en Inburgeringsniveau A2 cursisten. Cursisten krijgen vooraf een intake om te kijken of het Taaltraject Plus voor hen geschikt is.

Het Taaltraject Plus wordt aangeboden in  3, 6, 9 of 12 maanden les.

Interesse? Stuur een mail naar info@tornantetrainingen.nl

Terug naar Home >>