Nederlands

Nederlands is belangrijk om deel te kunnen nemen aan de samenleving. Tornante Trainingen heeft verschillende opleidingen om Nederlands te leren of te verbeteren. Met een goede beheersing van de taal hoeft u niet langer te aarzelen, u maakt makkelijker contact en doet gewoon mee. U kunt uw post lezen; de huisarts, buren of winkeliers begrijpen; whatsapp op uw telefoon gebruiken; iets opzoeken op internet; meedoen aan activiteiten of misschien wel een (nieuwe) baan zoeken.

Met onze opleidingen Nederlands met mbo-erkenning leert u, of verbetert u uw Nederlands precies op het niveau dat bij u past. De opleidingen zijn intensief, maar wel toegankelijk en leuk: in een jaar tijd haalt u uw gestelde doelen. Bovendien kunt u – bij een aantal opleidingen- na het behalen van uw mbo-diploma doorstromen naar een mbo-beroepsopleiding. Hier kunt u een vak leren, zodat u daarna op zoek kunt naar een baan. Met een beroepsopleiding vergroot u uw kansen op de arbeidsmarkt.

De opleidingen met mbo-diploma:

Alfabetiseren (zie hoofdmenu Alfabetiseren)

Nederlands

Onze mbo-erkende opleidingen zijn geen onderdeel van het inburgeringstraject of het Staatsexamen, maar zijn specifiek gericht op het leren en/of verbeteren van de Nederlandse taal.

Voor wie

De opleidingen met mbo-erkenning van Tornante Trainingen zijn toegankelijk voor iedereen die ouder is dan 18 jaar. Misschien komt u uit een ander land en wilt u Nederlands leren of beginnen met alfabetiseren? Of bent u gewoon Nederlander en is het Nederlands en rekenen na uw schooltijd helemaal weggezakt. U bent beslist niet de enige! Na een opleiding bij Tornante Trainingen voelt u zich een stuk zekerder en kunt u nadenken over nieuwe mogelijkheden in uw ontwikkeling bijvoorbeeld door een vervolgopleiding of een mbo-beroepsopleiding.

Interesse? Maak dan een afspraak voor de gratis taaltoets.