Nederlandse taallessen, rekenen en inburgering bij Tornante

Tornante Trainingen is een mbo-erkende onderwijsinstelling en specialist op het gebied van inburgeringstrajecten, Nederlandse taaltrajecten en trainingen voor het verbeteren van de rekenvaardigheid. Door de mbo-erkenning bent u verzekerd van kwalitatief goed onderwijs en voor  een aantal eenjarige opleidingen krijgt u aan het eind een mbo-diploma. We hebben jarenlange ervaring op het gebied van volwassenenonderwijs en werken met gekwalificeerde en betrokken docenten die een belangrijke rol vervullen bij het hoge slagingspercentage van onze cursisten.
De cursussen en opleidingen bevatten over het algemeen veel lesuren per week en qua huiswerk verwachten wij ook veel inzet van de cursisten. Daarnaast zijn er diverse trainingen waarbij we werken met taalvrijwilligers, stages en buddybegeleiding vanuit de praktijk. In de regio Rijnmond zijn we een van de grootste aanbieders van cursussen in dit segment en naar tevredenheid, want we scoren al een aantal jaar de hoogste klanttevredenheid in de regio.

Tornante Trainingen

Kwaliteit – gekwalificeerde docenten, praktijkgericht lesmateriaal en regelmatige updates van lesprogramma’s en evaluaties van de cursussen.
Resultaatgericht – focus op individuele ontwikkeling met maximaal resultaat: met onze unieke lesmethodiek ‘Ons College’ kunnen cursisten een kwart sneller hun doelstellingen bereiken.
Specialist – jarenlange ervaring op het gebied van Nederlandse taallessen en inburgeringscursussen.
Maatwerk – flexibiliteit en maatwerk aansluitend op uw specifieke wensen.
Betrokken – persoonlijke en informele begeleiding.
Klantgericht – cursist en/of opdrachtgever staat centraal. Al een aantal jaar achter elkaar scoren we de hoogste klanttevredenheid in regio Rijnmond.
Bereikbaar – uitstekende leslocaties, voorzien van gewone leslokalen én computerlokalen in de regio Rijnmond.

Tornante Trainingen is in het bezit van het keurmerk ‘Blik op werk’ voor erkende taalscholen, de KCE-registratie voor het afnemen van examens en ISO 9001 voor een goed kwaliteitsmanagementsysteem. De opleidingen Nederlands en Rekenen zijn mbo-erkend.

Visie

Tornante Trainingen wil mensen op een laagdrempelige manier de kans bieden om beter mee te doen in de maatschappij. Nederlands leren of verbeteren, rekenen en inburgeren vormen daarbij belangrijke basisprincipes.

Betekenis Tornante

Een berg beklimmen gaat vaak moeilijk in één stijgende lijn, want dat is stijl en vaak te zwaar. Bovendien is daar is veel kennis en ervaring voor nodig die niet iedereen bezit. Maar met behulp van haarspeldbochten -Tornantes in het Italiaans- blijkt de bergtop óók bereikbaar via een andere route. Zo kijken wij naar het leerproces: we helpen cursisten een hoger niveau te bereiken op een haalbare manier.